dilluns, 29 de juny del 2015

Teatre 6è

La darrera setmana de curs l'alumnat de 6è ens va oferir l'obra de teatre 

PODEM!!

L'alumnat de 6è ha preparat durant tot el curs i dins de l'activitat complementària TALLER ARTÍSTIC, aquesta divertida i actual obra de teatre.  Així han augmentat l'autoestima i la seguretat en ells mateixos, han millorat la convivència i el treball en grup, han augmentat el coneixement i el control de les emocions i els sentiments i han incorporat pautes de disciplina.

Tots els companys i companyes de primària i d'infantil vam gaudir molt veient l'obra i els pares i mares van passar una molt bona i divertida estona.

Felicitats als actors i actrius!!



dijous, 18 de juny del 2015

Llàgrimes i esquitxos per a un curs que diu adéu

Llàgrimes i esquitxos per a un curs que diu adéu

FEDAC Guissona dcelebrava aquest dijous al matí la seva festa de final de curs, d'entrada, amb emocions a flor de pell en el comiat dels alumnes que deixen una etapa i la benvinguda i els ànims que els han traslladat companys seus de cursos superiors. El pati principal s'ha omplert de bons desitjos per a curs propers, just al final d'aquest que deixem enrere. Dels més grans als més petits, tots s'han encomanat d'energia positiva -no exempta d'alguna que altra llagrimeta que ha lliscat galta avall- per afrontar el futur, això sí, després de la merescuda pausa vacacional que ara s'inicia.
I per rematar-ho, més gotes, però aquestes en quantitats industrials. El matís ha deixat pas al broc gros: inflables amb manguera remulladora afegida, saltadors gairebé professionals i amants del ball entre escuma s'han anat alternat pels patis i el gimnàs del centre per gaudir de valent d'un final de curs ben especial i diferent.




Per a mostra un botó... o un porró de fotografies diverses que podeu veure en aquest enllaç:

 https://drive.google.com/open?id=0B76ehjHHxCFPfi1ueGg2bENpZk9BRTZPcEkxV3ZQQk9mVUNvdXF5NHVnb1FKa1B0b19nSms&authuser=0


Només un dia abans d'acomiadar-lo definitivament, ha estat una líquida cirereta per coronar aquest pastís 2014-2015.

Bones vacances a tothom! Us les mereixeu! 

dimecres, 17 de juny del 2015

6è i P5: Els dolços premiats per la Celebració del Dia Mundial del Medi ambient FEDAC Guissona.









Magnífica ECOruta 5è i 6è

Hem anat al pou del gel i aprofitant que tenim la caixa verda hem fet neteja de l'entorn. Hem recollit un munt de bosses de brossa a més a més de gaudir del paisatge segarrenc. Mireu mireu

dimarts, 16 de juny del 2015

FINAL DE L'APADRINAMENT LECTOR. 5è I 2n  /  6è I 1r

El dilluns dia 15 de juny de 2015 hem celebrat l'acte de cloenda de l'activitat d'Aprenentatge Servei que anomenem APADRINAMENT LECTOR.

La directora pedagògica va ressaltar la feina feta pels padrins i padrines i els fillols i filloles.  Es van entregar els diplomes i els padrins van entregar el carnet lector juntament amb un recull de les activitats fetes durant tot el curs.  Alguns fillols i filloles també van rebre algun petit detall de comiat de part dels seus padrins lectors i padrines lectores.


Padrins i padrines de 5è amb els fillols i les filloles de 2n


detall del recull de fitxes i del diploma


La Raquel ens dirigeix unes paraules i, tot seguit, mirem un vídeo relacionat amb la lectura


L'alumnat escoltant la cloenda de l'activitat



Padrí i fillol


padrins i padrines de 6è amb fillols i filloles de 1r


dilluns, 15 de juny del 2015

dissabte, 6 de juny del 2015

Hortalisses i somriures en la cloenda del Projecte hort de 1r d'ESO

L'alumnat de 1r d'ESO ha estat treballant durant tot el curs en el Projecte hort emmarcat en el Projecte transversal La Caixa Verda i des de l'Àrea de Ciències de la Naturalesa, d'Educació Física i de l'optativa Llegim en 3L.

L'hort és un espai d'aprenentatge multidisciplinar increïble. Però, a més, és un lloc on s'hi treballa de valent, s'hi respira calma, pau i aire pur, on les converses flueixen per camins ben diferents dels que se segueixen dins l'aula, on la il·lusió és una constant, on cal treball cooperatiu i en grup, on cal responsabilitat i compromís per la cura d'unes altres formes de vida.

No us enganyarem pas! El nostre no és un hort molt productiu. Bé, de fet, és moooooolt poc productiu. Però és bonic! Però molt! I s'hi està tan bé. I té rètols preciosos en català i en anglès. I un caminoi porta a l'entrada on un rètol de fustes reciclades fa de portalada i d'ell penja un artilugi que quan es deixa repicar pel vent fa uns sons que són música pels sentits.

I quan apareix una maduixa vermella, tots ens aboquem a la pobra maduixera per gaudir de la seva dolçor.

La festa de cloenda és forçada perquè el curs ja s'acaba i hem d'anar tancant parceles. Nosaltres voldríem poder-hi continuar treballant perquè, a la Segarra, la campanya hortolana ferma comença just ara. Però el nostre és un hort escolar que depèn de nosaltres única i exclusivament. I la nostra campanya és diferent. Però el més important del nostre Projecte hort és que  hem après, hem gaudit i, al final, una mica de collita sí que hem fet.


The sweet forest



clica per anar al bloc Comenius: Cooking with chemistry

dijous, 4 de juny del 2015

EXPERICOLORS

L'alumnat de 6è hem fet un experiment.  
A l'hora de medi?  NO! 
Al laboratori? NO!
L'hem fet a l'hora de plàstica en anglès.  
A ARTS AND CRAFTS
 El tema: ELS COLORS...



Si en voleu saber més aneu a aquest enllàç o a l'apartat del cicle superior




dimecres, 3 de juny del 2015

PROJECTE 5è EP: CATALUNYA UN PAÍS PER DESCOBRIR

L'alumnat de cinquè durant el segon i tercer trimestre hem realitzat un projecte interdisciplinari per conèixer millor el nostre país: els paisatges, els monuments, els símbols que ens identifiquen i les tradicions. Hem fet activitats molt diverses i les hem treballades des d'àrees diferents: música, llengua, medi, educació física i les TIC.

 La metodologia emprada ha canviat segons l'activitat i l'àrea. Hem fet powers i exposicions orals en grup, murals, treball cooperatiu, individual,  ús de rúbriques per avaluar-nos, hem fet dansa i interpretació musical. Vaja una mica de tot!

Cal dir que hem comptat amb la col.laboració de la senyora Pilar, la senyora Loles i el senyor Joan, tres avis d'avis nostres. Amb ells hem après a ballar sardanes i a més ens ho vam passar molt bé. El nostre agraïment per la seva disposició i simpatia. Gràcies.



Aquí us deixem unes imatges i si en voleu veure més ... ja ho sabeu aneu a l'enllaç del cicle superior: http://ciclesuperiorroser.blogspot.com.es/


Un tastet d'imatges de les activitats


Celebració DMAF 2n d'eso




3r d’ESO + P3+P4+P5 SE’N VAN AL MERCAT AMB LA CAIXA VERDA

Si voleu veure què bé s’ho van passar tots junts al mercat feu clic AQUÍ