dijous, 22 de novembre del 2012

COM FOMENTAR L'HÀBIT LECTOR DELS NOSTRES FILLS I FILLES?


En aquest enllaç podreu trobar un seguit de recomanacions i de recursos per fomentar l'hàbit lector dels vostres fills i filles. Esperem que us siguin útils!

diumenge, 18 de novembre del 2012

Trobada de Futbol Sala a Guissona

La trobada d'ahir diumenge al pavelló municipal de Guissona va ser tot un èxit: molt bona organització per part de l'ACLE i el Consell Esportiu de la Segarra i molt bona participació de les escoles de la Segarra, un total de 25 equips. El nostre col·legi va presentar 5 equips, uns quaranta nens/es de 3 a 12 anys. Estem molt  i molt contents. En breu penjarem totes les fotos a la secció d'esports. Gràcies als nens/es per la participació i als pares per acompanyar-los. Fins la pròxima!!!

LA CAIXA VERDA




El curs passat la “CAIXA VERDA” va iniciar un viatge per la nostra escola.
Enguany, continua el seu trajecte cap a un planeta més sostenible; i ho fa de la mà dels més menuts, els qui la reben amb molta il·lusió, emocionats per descobrir què s’amaga al seu interior...

Cada dues setmanes visitarà una aula diferent per tal de descobrir les actuacions que porten a terme per aconseguir un planeta més sostenible.


A través del diari verd es podran compartir les impressions del grup-classe que ha conviscut amb la Caixa Verda, les actuacions que han dut a terme... així tots ens en podrem beneficiar.

El seu itinerari verd parteix de la classe dels pollets (P2) fins arribar als més grans del centre (3r d’ESO), passant per totes les aules : 


A la classe dels pollets hem rebut una visita molt i molt especial ... la de la "caixa verda" , que s’ha convertit en la nostra protagonista, és l'eix vertebrador al voltant del qual han sorgit noves activitats a l'aula.
L’hem rebut amb molta il·lusió, ja que ens hem convertit en inspectors ecològics!

L’hem presentat als infants i hem donat a conèixer les sorpreses que s'hi amaguen al seu interior...
Després, en motiu de la seva visita hem dut a terme les activitats que esmentarem breument a continuació:
 
-         La caixa verda ha rebut una molt bona notícia: els indicadors de contaminació atmosfèrica han qualificat l’aire del municipi de Guissona amb poca contaminació, per tant la bandera que ha onejat a l’escola durant aquests dies és la...VERDA.
 





-         Hem realitzat un mural col·lectiu, on s'exposa el decàleg amb les 10 bones pràctiques que es duen a terme al centre.

 

  
 -     La llibreta viatgera, juntament amb en Max han viatjat a casa d'alguns infants per tal de què ens expliquin com viuen a casa seva aquesta temàtica, i continuaran fent-ho al llarg del curs: ens han mostrat com tenen cura d’alguns animals domèstics, com reciclen a casa, com cuiden l’hort i d’altres éssers vius, ...

-         Hem realitzat una sortida als exteriors de l'escola per tal de poder recollir alguns elements del marc natural i crear així "el racó de la tardor" i “la panera dels tresors naturals”, on també hi han col·laborat les famílies. Aquests ens han servit per apreciar, de forma més propera les característiques dels diferents elements (gust, olor, textura, color...); tot manipulant-ho.
      També hem vist alguns animalons...
 









 -         Hem fet "d'inspectors ambientals" i ... totes les auditories realitzades han estat molt positives!Hem  comprovat com els alumnes de l'escola estan molt compromesos amb el nostre planeta, per això els hi hem regalat una "targeta verda". 
 
-    Aprofitant que els divendres la "caixa verda" ens proposa un esmorzar saludable
      basat en fruita, hem realitzat un petit tast dels fruits més característics d'aquesta         estació.

   


-         Hem fet germinar llenties, hem posat un moniato en aigua... per apreciar els
      canvis que experimenten...


-         Hem creat un petit zoo, amb la col·laboració de les famílies i hem disfrutat moltíssim, tenint cura dels animals.




   -   Hem après a reciclar de forma lúdica, tot jugant a classificar elements reals al seu contenedor corresponent, i posteriorment hem creat un mural, on queda resumida la tasca.

 
-          








-    Hem elaborat una corona natural, amb fulles seques, cercades prèviament a una sortida al pati de la llar... on també hem pogut apreciar els canvis que sofreix la naturalesa en aquesta estació (els arbres perden les fulles...).

 
-          












-    Hem visionat el DVD i el powerpoint, i hem fet intervenir als infants tot fent-los reflexionar sobre les conductes adequades o inadequades de les diverses situacions que es plantegen al vídeo.


-         Hem explicat els contes on es tracta el respecte per l’entorn que ens envolta;  fet que també han demostrat els infants entre ells. També hem parlat de les seves característiques principals i hem jugat a imitar-ne els seus sons... 




Aquí us deixem els enllaços per a que pugueu observar amb deteniment les tasques realitzades a l’aula dels pollets durant aquestes dues setmanes:



La Caixa Verda ha estat una invitada molt especial; i se’n va molt satisfeta de la llar d’infants perquè ha comprovat que les actuacions que realitzem respecten i tenen cura del planeta:

Els pollets hem estat respectuosos (dins de les nostres possibilitats) tenint cura del éssers vius i respectant el medi ambient des de diferents vessants: controlant l'estalvi energètic (despesa lumínica, hidràulica...), utilitzant carmanyoles; reduint l'ús dels envasos, reciclant-los i reutilitzant-los, convertint-los en material de decoració...
 
Aquest és el NOSTRE COMPROMÍS diari amb el PLANETA, per tal de VETLLAR per a la seva SOSTENIBILITAT !!!

dissabte, 10 de novembre del 2012

Cromatografia de pigments vegetals - NAT VIVA 2n ESO


Com podem saber quins pigments vegetals té una fulla d'espinacs? Per què és verda? I la de col llombarda, per què és de color morat? Quins pigments tenen? Quant pigments tenen?

Per saber-ne més, clicaCromatografia de pigments



Science in the lab - 1r ESO


How do you dissolve the shell of your eggs? Try to sprinkle one liver chicken with oxygenated water. What happens? 

See you!


dilluns, 5 de novembre del 2012

GRÀCIES AMPA!!!

El passat dimecres 31 d'octubre vam celebrar la castanyada al nostre col·legi. L'AMPA va portar les castanyes i les va coure. Moltíssimes gràcies!!!